BRRLN | Hasselback Snack

on

Als je denkt aan borrelen, denk je niet gelijk aan aardappel. Toch ga ik je vandaag proberen te overtuigen, want deze variant, daar wil je gewoon geen nee tegen zeggen. Ik heb het over Hasselback. Deze bereiding van onze Hollandse Pieper is ontzettend hip tegenwoordig. Je kunt geen foodtijdschrift openslaan, geen pinterestpagina openen zonder deze held tegen te komen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Deze bereiding van aardappel geeft een heerlijke zachte fluffy binnenkant en een lekker crispy buitenkantje. Heerlijk als diner, maar eigenlijk net zo lekker voor bij de borrel. Ik laat je zien hoe je deze borrelbite maakt.

Wat heb je nodig:
– rosevalaardappeltjes (of andere kleine aardappeltjes)
– olijfolie
– knoflook
– zeezout
– peper
– peterselie
– kaas

Voor de dip:
– creamcheese
– avocado
– zoete chilisaus
– limoensap
Hasselback Borrel

Als je denkt aan borrelen, denk je niet gelijk aan aardappel.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Neem een bakje en doe daar flink wat olijfolie in. Pers of snijd de knoflook heel klein en voeg deze toe aan de olijfolie. Snijd wat peterselie klein en voeg dit ook toe.  Laat dit even staan, zodat de smaken lekker kunnen samentrekken. Was de aardappeltjes goed schoon, omdat we ze niet schillen moet je daar even iets meer aandacht aan besteden.  Leg een aardappel tussen twee stokjes (bijvoorbeeld twee rietjes) dit helpt bij het snijden. Snijd nu de aardappel in hele dunne schijfjes. Ongeveer 2 a 3 millimeter. Probeer zo dun mogelijk te snijden. Maar snijd de aardappel niet helemaal door, daarom ook de rietjes. De onderkant van de aardappel moet aan elkaar blijven. Doe dit bij al je aardappeltjes. Leg deze nu in een ingevette ovenschaal. Probeer een beetje ruimte tussen de aardappeltjes te houden, zodat ze lekker krokant kunnen worden. Neem een kwastje en je olijfolie mengsel en strijk dit royaal over de aardappeltjes. Probeer ook tussen de de schijfje te komen met de olie.  Top af met je favoriete geraspte kaas. Zet de Hasselbacks voor ongeveer 30 minuten in de oven. Houd het wel in de gaten, de ene oven gaat harder dan de ander. De aardappels moeten krokant van buiten zijn en lekker zacht van binnen.

Hasselback Borrel

Voor de dip doe je creamcheese in een bakje, prak (wat een vreselijk woord) je een avocado en strijk deze over de creamcheese. Voor wat extra pit gaat er wat chilisaus en een beetje limoensap over.

BORRELEN MAAR!

Hasselback Borrel

Like!