BRRLN| kipnuggets uit de oven

Oh jongens! Ik voel ultiem geluk bij het schrijven van deze blogpost! Echt! Het is geen geheim dat ik een echte fastfoodlover ben! Honestly, alles dat uit het frituurvet komt vind ik lekker! Alles dat eigenlijk helemaal niet goed voor je is, vind ik lekker! Dus ook kipnuggets! Maar op een of andere manier maak ik zelf gemaakte kipnuggets liever niet in onze frituurpan. Waarom? Ik heb geen idee. Gelukkig kunnen deze hapjes ook heel makkelijk in de oven, dus deed ik dat. Is ook nog ietsjepietsje beter voor je! Snack je mee?

Wat heb je nodig:
– twee kipfiletjes
– nacho’s in je favorietje smaak. Ik koos voor spicy sweet chili Dorito’s
– bloem
– eitje
– mayonaise
– sweet chili saus

kipnuggets uit de oven    kipnuggets uit de oven

Ik voel ultiem geluk bij het schrijven van deze blogpost! Echt! Het is geen geheim dat ik een echte fastfoodlover ben! Honestly, alles dat uit het frituurvet komt vind ik lekker!

Snijd de kipfilet n kleine blokjes en dep deze droog. Doe de bloem in een apart schaaltje, kluts een ei in een ander schaaltje en strooi sterk verkruimelde nacho’s op een groot bord. Haal de blokjes kip door de bloem en vervolgens door het ei. Daarna rol je de blokjes door de gemalen nacho’s zodat het hele blokje bedekt is met kruimels. Leg de blokjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif de bakplaat de oven in en stel deze in op 200 graden. Nu hoef je alleen nog maar ongeveer 30 minuten te wachten (afhankelijk van je oven) en ze halverwege te keren. Ondertussen maak je ook nog je chilimayo door mayonaise in een potje te doen en deze aan te vullen en te vermengen met een aantal lepels chilisaus. Je kunt deze uiteraard zo pittig maken als je zelf wilt.

Genieten?

Like!