BRRLN | vijg zuurdesem borrelbrood

EIN-DE-LIJK! Er staat weer eens een borrelhapje online! That was a long time ago! Ik ga vandaag voor het borrelbrood! We kennen natuurlijk allemaal het borrelbrood waarbij je een volledig brood insnijdt (ruitjes) daar kaas, knoflook, kruiden en ga zo maar door tussen stopt en dat vervolgens in de oven heerlijk laat bakken. Zodra het op tafel staat kan iedereen dan lekker plukken! Super leuk en lekker, maar ik houd het iets traditioneler, met een minder traditioneel brood: een vijg zuurdesembrood van besteldesembrood.nl Zij hebben onwijs veel mooie broden online staan die je kunt bestellen. Altijd heerlijk vers, doordat je ze thuis alleen nog maar hoeft af te bakken! Je hebt dus gewoon altijd warm vers brood in huis. Ja, inclusief geur!

Je krijgt het brood thuis gestuurd in een doos, met daarin het brood netjes dichtverpakt. Dit brood was na ontvangst nog zeker 2 weken houdbaar! Zoals ik al zei hoefde ik het brood alleen nog maar een kleine 10 minuutjes af te bakken, dus dat was zo gedaan! Ik zeg je; het is een heerlijk gevoel zo’n warm, vers, geurend brood daarna in je handen te hebben. Het deed me denken aan vroeger! Wij woonden vlakbij een bakkerij en de geur van verse broodjes kwam je iedere dag tegemoet, zo was dit ook!

bestelzuurdesembrood borrelbrood vijgen

Het brood is mooi donker, luchtig maar rijk! Je eet echt een snee brood in plaats van een of ander plakkerig, chewy goedje dat je normaal krijgt bij afbakbrood! Don’t get me wrong! Ik ben stiekem dol op afbakbrood, maar dit brood heeft me wel laten zien hoe het ook kan!
Nadat het brood is afgebakken kun je daadwerkelijk aan de slag met je borrelhap. Ik besloot met dezelfde ingrediënten, namelijk; brie, vijgen en balsamico, twee verschillende varianten te maken.

Het deed me denken aan vroeger! Wij woonden vlakbij een bakkerij en de geur van verse broodjes kwam je iedere dag tegemoet, zo was dit ook!

Snijd het brood in sneetjes en daarna nogmaals in twee of drie, zo heb je het perfecte formaat borrelhap. De helft van de sneetjes bestrijk je met citroenolie en bak je kort aan één kant in een pan. De andere helft beleg je met brie en leg je kort terug in de over, totdat de brie zacht wordt.

bestelzuurdesembrood borrelbrood vijgen

bestelzuurdesembrood borrelbrood vijgen

Zodra de brie licht gesmolten is, haal je deze uit de oven. Leg de sneetjes op een plank en top af met wat verse vijgen en een takje munt.
Zijn de sneetjes uit je pan aan één kant mooi gekleurd? Haal deze dan uit de pan en leg er een plakje brie op, samen met verse vijg en munt. Drizzle er wat balsamico overheen, zodat er een mooie balans ontstaat tussen zoet, zuur en romig.

Klaar is je heerlijke borrelhap! Dat is eens iets anders dan bittergarnituur of chippies! (alhoewel daar natuurlijk helemaal niets mis mee is;-)

 

Like!