BRRLN | volledig eetbare borrelplank

on

De borrel is echt mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik houd van borrelen. Lekkere drankjes en verschillende kleine hapjes waar je de hele avond of middag (of ochtend? Hallo breakfastborrel!) van kunt genieten. De hapjes worden altijd geserveerd op borden, schalen of planken en tegenwoordig zelfs gewoon in de palm van je hand of eet je letterlijk uit het vuistje. Zo ontstond bij mij het idee om een volledig eetbare borrelplank te maken. Je eet de plank als het ware gewoon mee! Super leuk en super lekker! Hieronder geef ik je een beeld van hoe zo’n volledig eetbare borrelplank er uit kan zien!

drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1)

Je begint met “de plank”. Ik koos voor de overheerlijke bietenpizzabodem van Magioni. Ik weet niet zeker of deze nog in het assortiment is op dit moment, ik heb namelijk vernomen dat deze helaas gaat verdwijnen. Maar je kunt natuurlijk ook voor een van de andere varianten gaan. In plaats van een pizzabodem kun je bijvoorbeeld ook voor een Turks brood, Pitabrood of bijvoorbeeld een grote lap bladerdeeg kiezen. Zolang het er maar enigszins uitziet als een plank.

Vervolgens kun je de plank besmeren en beleggen met je favoriete borrelsnacks. Ik koos voor verschillende kazen, zowel smeerbaar als vaste kaasjes en voor verschillende soorten vlees. Zo is er echt voor ieder wat wils. Je kunt de borrelplanken (met bijvoorbeeld een bakpapier eronder) zo serveren en je  gasten zelf laten snijden of je snijdt de plank al voor. Ik vind het zelf leuker als de gasten zelf kunnen snijden, dat maakt het namelijk juist zo speciaal.

Ben je klaar voor een heleboel sfeerfoto’sm zodat jij deze eetbare borrelplank nog makkelijker zelf kunt maken? Komt-ie!

drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1) drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1) drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1) drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1) drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1) drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1)  drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1) drnkn_volledig_eetbare_borrelplank (1)

Like!