DRNKN | 3 x Coffee-Tonic

Ik schreef het al eerder, ik ben de laatste tijd helemaal into drankjes met koffie. Een tijdje terug vroeg ik op Instagram of ik mijn Coffee-Tonic van een paar jaar geleden eens in een nieuw jasje moest steken? Jullie antwoord was positief dus stak ik het drankje niet in één nieuw jasje, maar meette ik het drie nieuwe outfits aan.

Laten we maar meteen starten

#1. Coffee-Tonic met citroen en rozemarijn

Coffee-Tonic

Wat heb je nodig:
– espresso
– tonic
– ijsblokjesvorm
– citroensap (theelepeltje)
– schijfje citroen
– citroenschil
– rozemarijn

Coffee-Tonic

Maak een espresso en vul hiermee een ijsblokjesvorm. Zet dit voor een nacht in de vriezer.  Ik gebruikte een grote vierkante vorm, maar je kunt ook meerdere kleine vormpjes gebruiken. Vul het glas voor de helft met tonic en voeg een schijfje citroen toe. Voeg vervolgens ook de bevroren espresso en het citroensap toe. Roer dit even. Snij met een dunschiller een beetje citroenschil en knijp dit uit boven het drankje, zo komt de olie van schil ook in het drankeje. Snijd het midden van de schil een beetje open en steek dit over de rand van het glas. Steek hier tussen ook nog het takje rozemarijn! Fresh, lemonny coffee!

Coffee-Tonic

#2. Coffee-Tonic met anijs en rozemarijn

Coffee-Tonic

Wat heb je nodig:
– espresso
– tonic (mediterranean is het lekkerst hierbij)
– ijsblokjes
– anijs
– rozemarijn (tijm is ook een hele fijne variatie)

Coffee-Tonic

Laat een espresso lopen op ijsblokjes met een steranijs. Vul een glas met ijs en vul het voor de helft met tonic. Schenk de espresso bij en top af met een steranijs en takje rozemarijn of tijm op de rand van het glas.
Coffee-Tonic

Een tijdje terug vroeg ik op Instagram of ik mijn Coffee-Tonic van een paar jaar geleden eens in een nieuw jasje moest steken? Jullie antwoord was positief dus stak ik het drankje niet in één nieuw jasje, maar meette ik het drie nieuwe outfits aan.

#3. Coffee-Tonic met rozen en roze peper

Coffee-Tonic

Wat heb je nodig:
– espresso
– tonic (elderflower, normaal, of een rozenvariant)
– ijsblokjes
– rozenknopjes
– roze peper

Coffee-Tonic

Laat een espresso lopen op ijsblokjes, een paar rozenknopjes en roze peper. Vul een glas met ijsblokjes en vul het voor de helft met tonic. Schenk de espresso er bij en top af met rozenknopjes en roze peper.

Coffee-Tonic

Like!