DRNKN | 3 x italiaanse koffie cocktails

on

Met de zomer op onze deurmat hebben we massaal weer zin in ander eten en ook andere drankjes. Matcha Lattes worden Iced Matcha Lattes, cocktails worden frozen cocktails en de munt- en gemberthee maken plaats voor home made iced teas! Ik houd er zo van! Ieder seizoen brengt weer een aantal favorieten met zich mee, zowel oude als nieuwe en het is zo leuk om nieuwe drankjes te ontdekken!

Naarmate de vakantie ook dichterbij komt worden we weer geïnspireerd door vakantielanden en verre oorden. In fashion, interieur, maar dus ook weer in eten en drinken. Mijn vakantieland bij uitstek is Italïe. Ik kom er al jaren en hoop ook nog lang te kunnen blijven gaan.  Met dat in mijn achterhoofd wil ik jullie dan nu ook drie heerlijke Italiaanse koffie cocktails laten zien. Oké; twee cocktails en één mocktail! Kan de combinatie beter? Italïe – Coffee – Cocktails. Dat dacht ik!

Limonspresso – koffie cocktail met Limoncello

Qua drank kan het bijna niet Italiaanser – is dat een woord? Limoncello. De zoetige, zure likeur is zo zo zo lekker bij koffie dat ik gewoon besloot het ín mijn koffie te doen. Dit is het resultaat! 

drankje_met_limoncello_en_koffie

Espresso & Crodino

Crodino is een Italiaanse Aperitivo zonder alcohol, maar vol van smaak. Een tikkeltje zoet, maar ook bitter. Ik vind het de alcoholvrije variant van Aperol en is daarmee ook weer heel geschikt voor de doordeweekse zomeravonden! Hoe je deze coffee cocktail maakt lees je hier. 

Espresso Crodino

Met de zomer op onze deurmat hebben we massaal weer zin in ander eten en ook andere drankjes. Matcha Lattes worden Iced Matcha Lattes, cocktails worden frozen cocktails en de munt- en gemberthee maken plaats voor home made iced teas! Ik houd er zo van! Ieder seizoen brengt weer een aantal favorieten met zich mee, zowel oude als nieuwe en het is zo leuk om nieuwe drankjes te ontdekken!

Aperol Coffee Cocktail

Met zijn mooie bittere en citrussmaken combineert Aperol heel goed met koffie. De smaken die ver weg hetzelfde zijn, maar eigenlijk ook weer helemaal niet vullen elkaar perfect aan. Wordt de Aperol Coffee Cocktail een van jouw nieuwe favoriete after-dinner-drinks?

Aperol coffee cocktail

 

Like!