DRNKN | 5x warme chocolade-melk

Deze periode staat gelijk aan (warme) chocolademelk. Op een gure koude avond is er niets lekkerder dan wegkruipen op de bank, onder een dekentje, met een film (waarvan je maar de helft ziet, want je valt in slaap) en chocolademelk. Warme chocolademelk. En daar hoeft niet alleen maar een veel te grote toef slagroom op. Vandaag laat ik je 5 verschillende soorten chocolademelk zien. Allemaal even lekker, niet te moeilijk, maar wel net iets aparter.

Alle varianten die ik hieronder laat zien kunnen natuurlijk zowel warm als koud gedronken worden. En uiteraard kun je per drankje ook variëren met de soort chocolademelk. Upgraden, downgraden, it’s up to you!

Witte chocolade met framboos en rode peper

Voor wie mij een beetje kent is het niet echt een geheim. Ik vind rode peper erg lekker, vooral in mijn drankjes. Ik kon het daarom ook niet laten een rode peper in mijn chocolademelk te verwerken.

Wat heb je nodig voor een beker:
– een halve reep witte chocolade
– melk (mag ook soja melk zijn)
– een handje framboosjes
– een half rood pepertje

Chocolademelk   Chocolademelk

Verwarm de melk in een pannetje. Als de melk op temperatuur is, voeg je de chocolade toe en blijf je roeren totdat deze helemaal is opgelost. De melk hoeft niet te koken, maar mag wel lekker warm zijn. (Ga je voor een koude chocomelk, dan laat je deze nu afkoelen) Voeg nu de framboosjes toe en kneus deze wat met een stampertje. Snijd het rode pepertje in dunne ringentjes en voeg deze toe. Roer het even goed door en serveren maar!
Deze chocolademelk ziet er heel lief en vriendelijk uit, maar heeft een hele stoere smaak!

Chocolademelk met Baileys en marshmallows

Heerlijk Amerikaans dit.

Wat heb je nodig voor een beker:
– gewone chocolademelk
– baileys
– marshmallows is verschillende groottes
– candy cane
– eventueel sprinkles

Chocolademelk   Chocolademelk

Verwarm je chocolademelk in een pannetje. Wanneer deze lekker warm is, giet je het over in een mok of beker. Schenk nu wat baileys erbij. Neem wat marshmallows en leg deze bovenop de chocolademelk. Zet deze nu ongeveer 5 minuten (afhankelijk van je oven) op 200 graden in de oven. Wanneer de marshmallows een beetje bruin worden en licht smelten is je chocolademelk klaar. Top af met wat sprinkles en een heerlijke candy cane. Een echte chocolademelk voor de kerst!

Warme chocolademelk. En daar hoeft niet alleen maar een veel te grote toef slagroom op.

Chocolademelk met pindakaas en pretzels

Pindakaas en chocolade is een welbekende combinatie. Niet zo gek dus dat ik hier een chocolademelk mee maakte.

Wat heb je nodig voor een beker:
– chocolademelk
– een grote lepel pindakaas (en nog een reserve, voor het geval je die andere lepel opeet)
– pretzels

Chocolademelk   Chocolademelk

Wederom verwarm je de chocomel in een pannetje en wanneer deze warm is giet je het over in een mok of beker. Nu mag je lepel met pindakaas er in en ook je pretzels. Even flink roeren en klaar is kees. Tip: Eet eerst je pretzels uit je chocomel, anders worden ze heel zacht en dat vindt niemand lekker!

Chocomel dark met rode wijn, grapefruit en basilicum

De geur van een basilicumplantje alleen al is een hele goede reden om deze variant eens te maken. De rode wijn natuurlijk ook!

Wat heb je nodig voor een beker:
– chocomel dark
– rode wijn
– een takje basilicumblaadjes
– een schijfje grapefruit

Chocolademelk   Chocolademelk

Verwarm de chocolademelk in een pannetje, wanneer de melk warm is doe je er ook een scheut rode wijn bij en ook je basilicum en grapefruit. Laat dit samen nog even op het vuur staan. Vervolgens giet je het over in een beker of mok en mag je genieten van een echte smaaksensatie. (Ja, je mag eventueel slagroom toevoegen!)

Chocolademelk met bacon en rozemarijn

Bacon en chocolade.. Ja, het is lekker. Nee, je wilt hierna nooit meer zonder!

Wat heb je nodig voor een beker:
– chocolademelk
– twee plakjes bacon
– een takje rozemarijn

Chocolademelk   Chocolademelk

Bak in een pan de bacon lekker knapperig. Terwijl je dit doet staat natuurlijk ook je pannetje chocomel op te warmen. Schenk de chocolademelk in een mok of beker en voeg het takje rozemarijn toe. Zet als laatst de plakjes bacon ook in je drankje. Serveer dit maar eens aan je mannelijke vrienden! Wie zei dat warme chocolademelk drinken alleen iets voor vrouwen is die romcom’s en TLC kijken?!

Like!