DRNKN | Aperol Coffee Cocktail

on

Dat ik gek ben op koffie, cocktails en coffee-cocktails is denk ik wel duidelijk. Koffie in combinatie met citrusvruchten is gewoon to-die-for wat mij betreft. Deze coffee-cocktail kon dus eigenlijk ook niet uitblijven. Ik maakte de cocktail dit keer op basis van Aperol. Ik heb een gekke haat-liefde-verhouding met Aperol. Ik vind Aperol en Aperol Spritz dus echt heerlijk. Liever wel zelf samengesteld in plaats van uit een kant en klaar flesje, maar zelfs die zijn niet verkeerd. Maar vind ik Aperol nu een heel spannend drankje? Nee. Dat kan ik eigenlijk niet zeggen, en daarom bestel/of maak ik het vaak niet, omdat er drankjes zijn die me toch iets meer triggeren. Maar toch, wanneer ik weer eens een mooie Aperol cocktail drink, vraag ik mezelf altijd af waarom ik het niet vaker drink. Strange right? I know. Daarom maakte ik ook deze mooie Aperol Coffee Cocktail, om toch een kleine ode te brengen aan dit oranje drankje.

Aperol coffee cocktail

Wat heb je nodig:
– 1 espresso
– Aperol
– Sinaasappelschrijfjes

That’s all!

Ik heb een gekke haat-liefde-verhouding met Aperol. Ik vind Aperol en Aperol Spritz dus echt heerlijk. Liever wel zelf samengesteld in plaats van uit een kant en klaar flesje, maar zelfs die zijn niet verkeerd. Maar vind ik Aperol nu een heel spannend drankje? Nee. Dat kan ik eigenlijk niet zeggen, en daarom bestel/of maak ik het vaak niet, omdat er drankjes zijn die me toch iets meer triggeren.

Aperol coffee cocktail
Vul een glas met ijsblokjes en schenk hier alvast de Aperol over,┬átot ongeveer 1/3 – 1/2 van het glas, en steek partjes of schijfjes sinaasappel tussen de ijsblokjes. Zet een espresso (of een sterkere koffie dan normaal) en schenk deze over de Aperol. JOB DONE!

Dit super makkelijke drankje heb je dus zo gemaakt en is heerlijk als afsluiter van een zomers diner in de tuin! Serveer dan bijvoorbeeld met sinaasappelbonbons of gekonfijte sinaasappelschil met chocolade!

Aperol coffee cocktail Aperol coffee cocktail Aperol coffee cocktail Aperol coffee cocktail

 

Like!