DRNKN | Basil Lemonade

Limonades worden tegenwoordig in alle soorten en maten gedronken! Een dikke vette YAY wat mij betreft, want dit drankje is alcoholvrij en heeft zoveel verschillende smaken, variaties en serveermogelijkheden. Jullie weten ondertussen wel dat dit mij blij maakt. Een minpuntje vind ik wel het suikergehalte, ondanks dat limonade vaak op basis van citroen wordt gemaakt en dus wel een beetje zurig is, maakt die kilo suiker (oke, niet echt een kilo natuurlijk) het voor mij vaak te zoet. Ik besloot eens een limonade te maken waar ik helemaal geen suiker bij gebruik en OH YES! Dat was een heel goed idee, al zeg ik het zelf. Maak kennis met mijn Basil Lemonade.

Basil Lemonade

Wat heb je nodig:
– 8-10 blaadjes basilicum
– sap van een halve limoen
– een klein stukje gember (optioneel)
– limoenwieltjes (de andere helft van de limoen) ter garnering
– bruisend water
– een snufje zout

Limonades worden tegenwoordig in alle soorten en maten gedronken! Een dikke vette YAY wat mij betreft, want dit drankje is alcoholvrij en heeft zoveel verschillende smaken, variaties en serveermogelijkheden.

Basil Lemonade Basil Lemonade

Doe de blaadjes basilicum in een glas. (Houd er een paar apart, deze gebruik je ter garnering.) Doe hier het sap van een halve limoen bij, het stukje gember en een heel klein beetje zout. Muddle dit, totdat je een soortje goedje hebt. Het sap kleurt een beetje groen. Haal het stukje gember uit het glas, maar vul het glas vervolgens met ijsblokjes. Steek tussen het ijs twee wieltjes limoen en een paar blaadjes basilicum. Vul het nu aan met bruisend water en roer dit uiteindelijk met een barlepel, zodat je basilicummengsel zich mooi verdeeld over het glas. Nog een paar korreltjes zout en een paar druppeltjes limoensap bovenop het drankje en je bent klaar op het te serveren.

Zie daar; een niet zoete, suikervrije, bijna hartige limonade. Perfect wanneer je suiker wilt minderen of gewoon niet zo’n zoetekauw bent.
TIP: Vervang het water eens door bijvoorbeeld Bitter Lemon, ook super lekker!

Basil Lemonade Basil Lemonade Basil Lemonade

 

Like!