DRNKN | Hot Toddy met truffelhoning

on

Op dagen zoals vandaag blijven we het liefst allemaal collectief binnen en gaat menig gesprek over banken, dekentjes en kopjes thee. Ik kruip met dit weer ook liever op de bank en schenk graag een warme drank voor mezelf in. Maar vaak ben ik na een lange werkdag die koppen koffie, thee of chocomel wel een beetje zat en heel soms gewoon toe aan iets sterkers. Dat is waar de Hot Toddy om de hoek komt kijken en ik maakte vandaag wel een hele speciale variant; namelijk met het hele fijne, tikkeltje decadente ingrediënt “truffel”.

Truffelhoning wel te verstaan. Juist, die je normaal bij je kaas, door je salade of over je vlees eet. Honing in je Hot Toddy is part of the recipe, dus waarom geen truffelhoning? Ik testte het voor je en deel het vandaag met je, want “boy, oh boy” dat was lekker!

Ik ben dol op truffelhoning bij mijn kaas en en goed glas wijn en ik dacht al een tijdje over een recept met dit vloeibare goud. Zo ontstond dit idee voor my take on a Hot Toddy. Dus truffelhoning in plaats van gewone honing en peper in plaats van nootmuskaat!

DRNKN_Hot_Toddy DRNKN_Hot_Toddy

Dit heb je nodig: 
– truffelhoning
– whiskey (ongeveer 30ml)
– kokend water
– wieltje citroen
– steranijs
– kaneelstokje
– kruidnagels
– peper

Ik ben dol op truffelhoning bij mijn kaas en en goed glas wijn en ik dacht al een tijdje over een recept met dit vloeibare goud.

Breng water aan de kook. Steek een paar kruidnagels in het schijfje citroen en voeg dit toe aan het water, samen met het kaneelstokje en steranijs. Laat het kort samen koken. Doe 1 á 2 theelepels truffelhoning en de whiskey in een glas en voeg hier het water met ingrediënten aan toe. Top af met een snufje peper.

Net even iets anders dan je normale Hot Toddy, maar stiekem vind ik dit misschien nog wel lekkerder.
Zou jij een drankje met truffelhoning maken?

DRNKN_Hot_Toddy

Like!