DRNKN | koffie & bier

on

Bij koffie en bier denk je al snel aan een echt mannendrankje. Misschien is het ook wel een stoerder, krachtiger drankje, maar dat wil niet zeggen dat wij vrouwen het niet ook gewoon kunnen drinken. Ik maakte al eerder verschillende coffee-tonics en ook een heerlijke iced coffee met crodino (nog steeds een van mijn betere recepten, al zeg ik het zelf). Een nieuwe variant met als hoofdingrediënt mijn lievelingsdrankje – koffie, niet bier- kon dus zeker niet uitblijven. Je maakt het wel hetzelfde, dus dat maakt het lekker makkelijk.

Koffie & Bier Koffie & Bier

Wat heb je nodig:
– koffie (espresso, of een sterke normale koffie)
– bier
– citroen
– ijs

Bij koffie en bier denk je al snel aan een echt mannendrankje.

Vul een beker met ijs en tot net iets over de helft met bier. Ik koos hier voor een New Castle Brown Ale (maar heel eerlijk, dat was omdat ik een winkeltje tegenkwam dat alleen Engelse producten verkocht en ik deze fles stiekem gewoon het leukst vond, Engelse bieren zijn over het algemeen niet zo mijn favoriet) maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een mooi speciaalbier kiezen of wat dacht je van een Radler, nog net even iets frisser! Laat hier vervolgens de koffie op lopen en top af met wat citroensap en een citroenwieltje ter garnering.
D O N E !

Koffie & Bier Koffie & Bier

Zoals ik zei; heel makkelijk, maar wel een drankje waarmee je indruk maakt. En ideaal wanneer je het ’s avonds niet kunt kiezen tussen een koud biertje of een kop koffie… Je neemt gewoon allebei!

Koffie & Bier

Like!