DRNKN | Limonspresso

Op van die heerlijke zomerse dagen zoals we die de laatste tijd best wel regelmatig hebben, vind ik het heerlijk om de keuken in te duiken en nieuwe drankjes uit proberen. Ja, de keuken ziet daarna uit als een slagveld en ook woondecoratie en meubels staan niet meer de de juiste plek, maar dat is eigenlijk alleen maar een goed teken, want dat wil zeggen dat ik een recept heb ontwikkeld waar ik blij van word en waar ik direct Pinteresty foto’s van heb gemaakt. Dat was ook afgelopen week weer het geval. Ik presenteer jullie: de Limonspresso, een overheerlijk verfrissend ijskoud drankje op basis van limoncello en koffie. Benieuwd naar het recept?

drankje_met_limoncello_en_koffie

Wat heb je nodig:
– koffie (het liefst een espresso)
– limoncello (ongeveer 30 ml)
– tonic
– citroen
– rozemarijn
– ijsblokjes

drankje_met_limoncello_en_koffie drankje_met_limoncello_en_koffie

Vul het glas voor iets meer dan de helft met ijsblokjes, steek er een rozemarijntakje in en een schijfje citroen. Zet in de tussentijd een lekker kopje espresso. (TIP: laat deze alvast op ijs en een beetje rozemarijn lopen). Doe nu ongeveer 30 ml limoncello in het glas en vul dit aan met tonic, tot net iets over de helft van het glas. Schenk daarna de espresso bij. Op deze manier krijg je mooie laagjes. Steek er voorzichtig een rietje in en je bent klaar om dit super frisse, maar aparte drankje te serveren!

Ja, de keuken ziet daarna uit als een slagveld en ook woondecoratie en meubels staan niet meer de de juiste plek, maar dat is eigenlijk alleen maar een goed teken, want dat wil zeggen dat ik een recept heb ontwikkeld waar ik blij van word en waar ik direct Pinteresty foto’s van heb gemaakt.

drankje_met_limoncello_en_koffie

Leuke tip: verdeel de espresso in een ijsblokjestray, bijvoorbeeld een met leuke hartjesvormen en maak hiermee koffie-ijsblokjes en voeg deze toe aan de limoncello en tonic. Op deze manier is de koffiesmaak iets minder intens en het ziet er natuurlijk ook heel leuk uit.

Dit drankje is perfect na een heerlijk Italiaans diner en je eigenlijk niet kunt kiezen of je zin hebt in koffie of een koude limoncello, je drinkt ze gewoon allebei!

drankje_met_limoncello_en_koffie drankje_met_limoncello_en_koffie

 

Like!