DRNKN | moederdag drankjes

on

Aanstaande zondag is het weer zover: MOEDERDAG! Dé dag om jouw lieve moedertje nog eens extra in het zonnetje te zetten, want wees eens eerlijk, doen we dat allemaal niet veel te weinig.Bij ons thuis is met moederdag, lekker samen ontbijten een traditie. Warme broodjes, sapjes en fruit! Maar eigenlijk is het de hele dag moederdag en is het veel leuker je moeder de hele dag in de watten te leggen. Ik maakte drie heerlijke drankjes die je op drie verschillende momenten aan je moeder kunt serveren, en natuurlijk stiekem lekker zelf ook meegenieten!

Avocado roos lime smoothie

De dag beginnen we met een overheerlijke smoothie. Vergeet de aardbeien en bananen, avocado en rozensiroop zijn je vriend.

Wat heb je nodig:
-1 avocado
-Sap van een halve limoen
-Theelepel rozensiroop
-Theelepel pistachesiroop
-Pistachenootjes
-Bruisend water

moederdag_drankjes

Doe het vruchtvlees van de avocado, het sap van de limoen en het bruisend water in een blender. Blend net zolang totdat het een vloeibaar smooth sapje is. Vind je de smoothie te dik, voeg dan nog wat bruisend water toe totdat het voor jou de fijnste textuur heeft. Voeg als laatst een theelepel rozensiroop en pistachesiroop toe en blend het nog kort. Doe de smoothie in een mooie beker en top af met wat gehakte pistachenootjes, rozenknopjes en een wieltje limoen.

Watermeloen lemongrass iced tea

In de middag is het tijd voor een zelfgemaakte iced tea. Deze kun je het beste in de ochtend al gedeeltelijk klaarmaken. Lekker fris en vooral lekker roze.

Wat heb je nodig:
– Vruchtenthee of hibiscusthee
– Watermeloen
– Lemongrass

moederdag_drankjes

Neem een vruchtenthee, of bijvoorbeeld hibiscusthee en zet deze in koud water. Laat dit een paar uur trekken. Kneus wat lemongrass en voeg dit toe aan je koude thee. Wanneer het tijd is voor de iced tea, pers je het sap uit een paar partjes watermeloen. Dit kan met een juicer, maar kan ook in de blender, dan krijg je een iets dikker drankje. Een paar andere partjes watermeloen snijd je in punten. Doe het sap van de watermeloen, samen met je koude thee in een glas en roer dit kort door. Voeg eventueel ook wat ijsblokjes toe. Top af met watermeloen en lemongrass. Zomerse wordt moederdag niet!

Grapefruit komkommer cocktail

De dag sluit je gewoon lekker af met een cocktail! En dat doe je natuurlijk met een cocktail die er ook nog mooi uitziet. Het roze van de grapefruit kleurt zo mooi met het groen van de komkommer. Nog leuker, dit drankje heb je zo klaar én kan ook zonder alcohol gedronken worden!

Wat heb je nodig:
– Sap van grapefruit
– Sap van komkommer
– Bitter lemon
–  Gin
–  Komkommer en grapefruit ter garnering

moederdag_drankjes

Doe partjes grapfruit (zonder schil) samen met de komkommer in een juicer of blender. Vul een glas met ijsblokjes en schenk de juice in het glas. Vul dit aan met bitter lemon en een scheutje gin. De gin mag je natuurlijk weglaten, mijn moeder drinkt bijvoorbeeld niet supergraag alcohol – I ain´t got it from my momma – dus ik denk dat zij de alcholvrije variant prefereert! Top af met slierten komkommer en partjes grapefruit.  DONE!

Tell me: hoe verwen jij je moeder op moederdag en zou je een van deze drankjes maken?

 

Like!