DRNKN | Peachy Prosecco

Prosecco is een van mijn favoriete ingrediënten om makkelijke, smakelijke cocktails te maken, waarvan je niet direct omkiepert van het alcoholpercentage. Ik ben er dol op, gewoon puur (nee, niet uit de fles), of met een heerlijk fruitsap; en dat is hoe dit drankje tot stand is gekomen. Prosecco en perzik, dat zijn de hoofdingrediënten van dit drankje. Drink je mee?

prosecco cocktail

Wat heb je nodig:
– prosecco
– perziken
– balsamico
– rozemarijn

Prosecco is een van mijn favoriete ingrediënten om makkelijke, smakelijke cocktails te maken, waarvan je niet direct omkiepert van het alcoholpercentage.

Je begint met het ontpitten en in partjes snijden van de perziken.
Hou ongeveer 1 tot 1,5 perzik per glas aan. Wil je iets meer perziksmaak, kies dan voor 2 tot 3 perziken per glas.

prosecco cocktail

Deze bak je vervolgens met een beetje balsamico azijn in een pan, totdat de licht gebakken zijn. De balsamico zorgt voor net iets meer pit. Vervolgens ga je deze stukjes juicen in, uiteraard, je juicer. Vul nu een glas met ijsblokjes en vul het voor 1/4 of 1/3 met het perziksap en vul het verder aan met Prosecco. Takje rozemarijn en nog wat schijfjes perzik in je glas en serveren maar! Rozemarijn smaakt heerlijk bij prosecco en perzik en combineert heerlijk met het vleugje balsamico!

Heb je geen juicer tot je beschikking, doe de stukjes dan in een blender. Je kunt het sap eventueel nog even zeven, voor een iets helderder sap. 

prosecco cocktail

prosecco cocktail

Like!