DRNKN | Red Velvet Hot Chocolate

on

Warme chocolademelk is echt mijn go-to drankje in de herfst en winter, naast mijn dagelijkse bakkies koffie. (En thee, wijn en Gin-Tonics… maar dat terzijde).  Ondanks dat mijn ultieme favoriet, de hele gewone warme chocolademelk met (te) veel slagroom is, blijf ik wel altijd op zoek naar variaties. Zo schreef ik al eens eerder meerdere chocolademelkrecepten. Ook vandaag deel ik weer een hele toffe variatie, waar ik zelf echt echt echt onwijs fan van ben. Zowel van de presentatie als van de smaak. Maak kennis met mijn Red Velvet Hot Chocolate.

DRNKN_RedVelvet_Hot_Chocolate

Oke, let’s be honest, ik heb dit drankje niet zelf bedacht, maar heb er wel mijn hele eigen persoonlijke twist aan gegeven.

Dit heb je nodig voor 1 kop
– 200 ml melk (ik gebruikte soja-melk, maar ga vooral voor jouw favoriet)
– puur en melk chocoladesnippers (wit mag je ook toevoegen, maar vind ik persoonlijk te zoet)
– kaneelstokje
– vanillestokje
– halve rode biet (gekookt en ready to eat)
– ahornsiroop
– marshmallows
– mespuntje nootmuskaat (trust me)

Ondanks dat mijn ultieme favoriet, de hele gewone warme chocolademelk met (te) veel slagroom is, blijf ik wel altijd op zoek naar variaties.

DRNKN_RedVelvet_Hot_Chocolate

Zet een pannetje op het vuur en doe daar de melk in samen met het kaneelstokje, een opengesneden vanillestokje en het mespuntje nootmuskaat. Voeg beetje bij beetje wat chocoladesnipper toe. Verwarm dit totdat het net niet kookt. Zeef het kaneel- en vanillestokje uit het pannetje en doe de melk in een blender. Voeg de fijn gesneden rode biet toe en blend dit tot een mooi mengsel.

Schenk het warme bordeaux rode mengsel in een mok of glas, voeg een theelepel ahornsiroop toe en top af met een paar marshmallows, chocoladeschaafsel en een kaneelstokje ter garnering.

Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Ik vind zelf dat je dan een mooie schuimlaag krijgt en omdat we geen slagroom gebruiken ziet dit er super mooi uit.

Dit wil jij nu toch drinken, niet dan?

DRNKN_RedVelvet_Hot_Chocolate

DRNKN_RedVelvet_Hot_Chocolate

Like!