DRNKN | Secret Moment Cocktails

We zien het al een tijdje; gekleurde wijn. Vooral de blauwe wijn was een hele tijd een echte hype op social media. Heel even ging de wijn weer uit beeld, maar met de zomer op komst, komt ook de gekleurde wijn weer om de hoek kijken, dit keer niet alleen in blauw, maar ook in groen en roze! Natuurlijk is de wijn puur te drinken, en met een alcoholpercentage van 7% ook heel goed te drinken voor de iets jongere fans (geen 18, geen alcohol!), maar deze gekleurde wijn leent zich misschien nog wel veel beter voor een heerlijke zomerse wijncocktail. Of beter gezegd, 3 wijncocktails!
Secret Moment Cocktail

Ik gebruikte voor deze cocktails de gekleurde wijnen van Secret Moment. De wijnen zijn vrij zoet en licht mousserend; perfect dus voor een cocktail. Omdat ik de kleuren van de wijn mooi en goed tot hun recht wilde laten komen, heb ik ervoor gekozen de andere drankjes in de cocktail zo licht en “doorzichtig” mogelijk te houden.

Blue & Lime Coconut

Een tropische blauwe cocktail die haar naam te danken heeft aan haar kleur en ingrediënten! Zacht, maar toch verfrissend van smaak en very Instagrammable!
Secret Moment Cocktail Secret Moment CocktailSecret Moment Cocktail

Wat heb je nodig:
Blauwe Secret Moment wijn
– Kokoswater
– Limoensap van een halve limoen
– Suiker (theelepel)
– Ijsblokjes
– Partjes limoen ter garnering

Vul het glas met ijsblokjes en een aantal partjes limoen. Vul het glas voor de helft met de blauwe Secret Moment wijn. Voeg het limoensap en de suiker toe. Vul de rest aan met het kokoswater. Geef de cocktail even een stirr met een (bar)lepel en voeg als garnering nog een schijfje limoen toe.  Klaar is je frisse, tropische blauwe cocktail!
Secret Moment Cocktail

Maar deze gekleurde wijn leent zich misschien nog wel veel beter voor een heerlijke zomerse wijncocktail.

Watermelon Mint Fizz

Don’t we all love pink drinks? Ik zeker wel! Deze roze zoete cocktail is een echt meisjesdrankje!Secret Moment Cocktail Secret Moment Cocktail Secret Moment Cocktail

Wat heb je nodig:
– Roze Secret Moment wijn
– Watermeloensap
– Munt
– Citroensap van een halve citroen
– Suiker (theelepel)
– Citroenschrijfje ter garnering
– Ijsblokjes

Doe twee takjes munt een een groot cocktailglas en voeg het citroensap toe. Muddle dit kort. Vul het glas met ijsblokjes en roer dit kort in het glas. Vul het glas voor de helft met de roze Secret Moment wijn. Vul de rest aan met het watermeloensap en de suiker. Roer dit nog een keer door en garneer vervolgens met een takje munt een schijfje citroen. Pink Drink Ready To Serve!
Secret Moment Cocktail

Green Basil Beer

Een kruidige cocktail met basilicum en rozemarijn. Not your regular cocktail, maar dat kannie zeker wel worden! Heerlijk als je van iets meer pit houdt!Secret Moment Cocktail Secret Moment Cocktail Secret Moment Cocktail

Wat heb je nodig:
Groene Secret Moment wijn
– Ginger Beer
– Citroensap van een halve citroen
– Handjevol basilicumblaadjes
– Rozemarijn (1 takje) tergarnering
-Ijsblokjes

Muddle de basilicumblaadjes met het citroensap en de suiker. Je kunt dit nog zeven, zodat je een citroen-basilicum watertje hebt, maar je kunt het ook zo laten in het glas. Vul het glas nu met ijsblokjes en voeg de groene Secret Moment wijn tot de helft toe. Voeg nu ook het Ginger Beer toe. Roer dit goed door en garneer met een takje rozemarijn, voor een echte kruidige krachtige smaak. (Je kunt ook hier eventueel wat suiker toevoegen, maar dat is optioneel!)

Ik ben heel blij met mijn drie wijncocktails! En door het lage alcoholpercentage komen ze ook niet zo hard aan als “normale” cocktails. Dit zijn zeker cocktails die ik deze zomer vaker ga maken!

Ook zijn deze cocktails heel leuk voor de eindexamenfeestjes die (een soort van) voor de deur staan! Zo kun je toch hele leuke en lekkere cocktails serveren, zonder dat e vrienden na een cocktail al niet meer recht kunnen staan of een fortuin kwijt te zijn aan “dure” dranken! En natuurlijk zijn de Secret Moment wijnen ook heel leuk om cadeau te geven. Is eens iets anders dan een normale witte of rode wijn!

Welke cocktail zou jij maken?
Secret Moment Cocktail

Like!