DRNKN | sinaasappel-venkel-sap met crodino

on

Oh boy! De dagen van frissere drankjes zijn echt wel weer aangebroken! Weg met alle kaneel en steranijs – oké, dat misschien niet, maar je snapt wat ik bedoel – en hallo frisse zomersmaken. Dit drankje is gebaseerd op een heerlijke salade die ik een paar jaar geleden met mijn moeder at in Italië. Een salade met onder andere venkel en sinaasappel. Crodino is mijn favoriete Italiaanse (alcoholvrije) apertivo en dus combineerde ik dit met elkaar. Resultaat: een frisse juice met een beetje pit! Perfect voor die eerste lentedagen!

sinaasappel-venkel-sap met crodino

Wat heb je nodig:
– het sap van twee sinaasappels
– halve venkelstronk
– crodino

Dit drankje is gebaseerd op een heerlijke salade die ik een paar jaar geleden met mijn moeder at in Italië. Een salade met onder andere venkel en sinaasappel. Crodino is mijn favoriete Italiaanse (alcoholvrije) apertivo en dus combineerde ik dit met elkaar.

sinaasappel-venkel-sap met crodino sinaasappel-venkel-sap met crodino

Dit drankje maak je het makkelijkst wanneer je een juicer hebt, maar met een blender gaat het ook. Zeef het dan een paar keer extra door, en je drankje zal iets dikker blijven, maar het kan zeker!
Halveer twee sinaasappels en schil deze. Snijd ze eventueel in iets kleinere stukken en doe dit ook met de venkel. Doe ze samen in de juicer, zodat je een mooi sapje krijgt. Vul een glas met ijsblokjes en laat hier de crodino over lopen. Vul aan met je sinaasappel-venkel-juice. Garneer met wat venkel en rietjes!

sinaasappel-venkel-sap met crodino sinaasappel-venkel-sap met crodino sinaasappel-venkel-sap met crodino

Like!