LFSTL | 5 dingen waar ik als drinkie een hekel aan heb

on

Ik ben er dagelijks mee bezig. Eten en drinken. Ik proef, test, beleef, ervaar en zie bijna iedere dag wel dingen op het gebied van eten, maar vooral drinken, waar ik heel erg blij van word. Maar het leven van een drinkie gaat niet alleen over rozen en het komt ook vaak voor dat ik iets zie of proef waar ik helemaal niet blij van word, waar ik me soms stiekem wel aan erger. Ben jij benieuwd naar de 5 punten waar ik als drinkie een bloedhekel aan heb? Lees dan lekker verder!
Ohja, om niet compleet negatief te eindigen geef ik je aan het eind van deze post ook nog kort 5 punten waar ik wél heel erg blij van word.

De punten staan overigens niet op volgorde van mate van ergernis, ik vind ze gewoon alle 5 evenveel niks!

Blenders die ook bekers zijn
Je kunt me vertellen dat dit echt super praktisch is voor je overheerlijke groene smoothie, maar mij kun je niet overtuigen. Zo’n te grote beker, maar een gekke draaidop, waar je helemaal niet lekker uit drinkt. Gewoon NEE!

Te lange rietjes
Ondanks dat ik niet echt een volgorde wilde aanhouden, vind ik dit misschien wel het meest irritante punt. Te lange rietjes. Je krijgt een heel mooi (laag) glas geserveerd en dan komt daar een rietje in dat veel te lang is en constant uit je glas valt. Of je moet je glas haast op je schoot houden om vervolgens fatsoenlijk uit het rietje te kunnen drinken. Seriously. Daarbij ben ik heel erg visueel ingesteld en vind ik het er ook nog eens heel lelijk uitzien. Op foto’s is het voor mij echt een no go. In het echte leven overigens ook.  Knip het gewoon korter! Een paar centimeter boven het glas is prima!

alcoholvrije drankjes

Kant-en-klare cocktails uit blikjes of flessen
Hier gaan mijn nekharen dus echt van overeind staan. Wat ik het leukste vind aan drankjes maken is dat ik zelf mijn verhoudingen kan bepalen. Daarom geef ik zelf in mijn recepten ook nooit precieze hoeveelheden aan. Smaken verschillen en dat is zeker zo voor cocktails, zelfs voor de meest bekende cocktails. Ik heb nog nooit een kant-en-klare cocktail uit een blikje of fles gedronken dat ik echt heel lekker vond. Er is niets leuker dan zelf je drankje samen te stellen!

 Ik proef, test, beleef, ervaar en zie bijna iedere dag wel dingen op het gebied van eten, maar vooral drinken, waar ik heel erg blij van word. Maar het leven van een drinkie gaat niet alleen over rozen en het komt ook vaak voor dat ik iets zie of proef waar ik helemaal niet blij van word, waar ik me soms stiekem wel aan erger.

Granita/crushed ice drankjes
Het is niet dat ik ze nooit drink, maar eigenlijk snap ik deze drankjes gewoon niet. Het gecrushte ijs zou er voor moeten zorgen dat je drankje en je glas koud blijven, zodat je optimaal kunt genieten van de smaken van je drankje. Maar met een glas vol kapotgeslagen ijs is er niet meer zoveel plek voor een drankje en dus eindig je gewoon met ijswater. Granita drankjes zijn misschien nog wel erger. Je drinkt uiteindelijk gewoon bevroren stukjes cocktail, proeft vrij weinig door de temperatuur en je hebt een aannemelijke kans op een brainfreeze. Dankje, maar nee dankje!

Oreo drankjes
Er is een tijd geweest waarin alles, maar dan ook alles met Oreo-koekjes werd gemaakt en dus ook hele cocktailcollecties. Een leuk idee, en natuurlijk superslim, want de hype rondom Oreo was groot. Don’t get me wrong. Ik ben dol op Oreo. Als koekje. Om te eten. Met melk of pindakaas. Niet verkruimeld, gemixt of geshaket in mijn drankje.

Dat was ‘m dan! Mijn klaagzang! Als bonus wil ik jullie nu natuurlijk wel nog 5 punten geven waar ik wel heel blij van word en die bovenstaande zaken in het niet laten!

  • Mooie, goed geserveerde alcoholvrije drankjes. Over deze trend schreef ik al eens eerder.
  • Gekleurde, mooi vormgegeven rietjes
  • Een mooi schoon glas, waarin je drankje nog beter tot zijn recht komt. (Of goed vormgegeven flessen)
  • Nieuwe te gekke smaakcombinaties ontdekken. Mijn favoriet is nog altijd mijn Espresso-Crodino.
  • Instagrammable hotspots! No words needed!

 

Wat zijn jullie go’s & no-go’s op het gebied van drankjes?

 

Like!