LFSTL| maak je eigen rabarbersiroop

Het seizoen voor deze groente is bijna voorbij, maar toch wil ik het nog even aanhalen. Rabarber. Vroeger rilde ik van het woord alleen al, nu vind ik het heerlijk! Je kunt zoveel kanten op met rabarber en vandaag maak ik er een siroop van, voor in je drankje, yoghurt of over je ijs.

Het maken van deze siroop is extreem eenvoudig.

Het maken van deze siroop is extreem eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is:
– 2 stengels rabarber, uiteraard
– wat aardbeien
– suiker naar smaak
– 0,5 l water
– limoen

rabarbersiroop    rabarbersiroop

Snijd de rabarber in stukken en halveert de aardbeien. Doe deze in een pan die je gevuld hebt met water en breng dit aan de kook. Zodra het aan de kook is, zet je het vuur lager, maar laat je het wel pruttelen. Voeg suiker toe, niet te weinig, anders wordt de siroop heel zuur en niet prettig qua textuur. Voeg wel het sap van een limoentje (of half) toe voor een fris zuurtje.  Wanneer je ziet dat je rabarber en aardbei voor een hel groot deel ingekookt is, giet je het door een zeef. Er blijft best wel wat pulp over, dit is heerlijk als een jam op knapperig brood of bij ijs en yoghurt. Het sap doe je in een fles en klaar is je siroopje.

Like!