TRND| 24ice frozen cocktails

Vorige week viel er een pakketje op mijn deurmat van de webshop drank.nl met daarin de “frozen cocktails” van 24ICE. Waterijsjes met de smaak van jouw favoriete cocktails. Waterijsjes voor volwassenen, want deze frozen cocktails bevatten daadwerkelijk alcohol (+/-5%). Ik nam de proef op de som en testte deze eetbare cocktails. Benieuwd wat ik er van vind?

Het is iets nieuws en hips; eetbare drankjes serveren. Zowel in de horeca als op festivals, maar nu kan dat dus ook lekker thuis in de tuin of op de bank. Een aantal jaren geleden startten we daar al mee met de bubble tea, waarvan een gedeelte eetbaar was en kennen we ook al de eetbare wijn. De “eetbare” cocktail past perfect in deze trend en daar wil ik het vandaag met jullie over hebben.

Verpakking

Je ontvangt de ijsjes in een mooie langwerpige donkere doos, met daarop de variant van je cocktail. Er zijn vijf verschillende soorten en er is een mix pack. Een doos bevat vijf frozen cocktails. In het geval van de mix pack krijg je van elke soort een, in de andere gevallen krijg je vijf dezelfde smaken.

24 ice frozen cocktails   24 ice frozen cocktails

De verpakking van de eetbare cocktails doet me heel erg denken aan de waterijsjes van vroeger, dus dat geeft wel een nostalgisch gevoel. Wat mij betreft is de verpakking leuk, makkelijk in gebruik en duidelijk.

Smaak

24 ICE heeft 5 verschillende soorten smaken, namelijk: Strawberry Daiquiri, Vodka Energy, Piña Colada, Limoncello en Mojito. Wat mij betreft een goede keuze qua smaken. Volgens mij zijn dit wel geliefde cocktails en zit er een mooi verschil qua smaak in, zodat er voor ieder wat wils is.

Wil je de smaken even rustig bekijken, neem dan hier eens een kijkje.

Uiteraard zijn de ijsjes qua smaak geen exacte kopie van de cocktails zoals we ze drinkend kennen, maar ik moet zeggen dat ze goed in de buurt komen. Ze zijn vooral zoeter dan de cocktails die we kennen.
Piña Colada, Limoncello en Mojito zijn mijn absolute favoriet, met Limoncello op nummer 1. Maar dit is wel echt een smaakkwestie. Ik ben geen fan van hele zoete cocktails zoals de Strawberry Daiquiri, al vind ik hem als frozen cocktail veel lekkerder. (Wie houdt er nu niet op zijn tijd van een mierzoet ijsje). Ook ben ik persoonlijk geen fan van energy drinks. Ben jij dit wel, dan zou ik de 24 ICE Vodka Energy zeker eens proberen.

24 ice frozen cocktails   24 ice frozen cocktails

Strawberry Daiquiri: heel zoet, maar een mooie aardbeien smaak
Vodka Engery: electric blauwe kleur en absoluut een energy-drink smaak
Limoncello: italiaanse likeur in een ijsje, subtieler dan echte limoncello, maar heerlijk verfrissend
Piña Colada: geen hele sterke smaak, maar je proeft zeker welke cocktail dit is
Mojito: veel subtieler dan de drinkbare mojito, veel zoeter, met een fijne muntsmaak

De verpakking van de eetbare cocktails doet me heel erg denken aan de waterijsjes van vroeger, dus dat geeft wel een nostalgisch gevoel.

Al met al zijn deze frozen cocktails veel subtieler qua smaak, maar wel beduidend zoeter dan de drinkbare varianten. Ook proef je niet heel duidelijk terug dat er alcohol in verwerkt is, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Eet dan alleen niet te veel ijsjes achter elkaar, want dan dans je naar huis. De kleuren van de ijsjes zijn vrij extreem, Electric blue of toxic green is er niets bij, Ik vind dit zelf heel erg leuk, het oog wil ten slotte ook wat, al kun je natuurlijk wel op drie vingers uit tellen hoe die kleur gemaakt wordt.
Het enige dat ik een beetje jammer vind is de textuur. De ijsjes smelten vrij snel en lijken een beetje te schuren op je tong, ook wanneer je het ijsje al even op hebt, maar met bepaalde ijsjes heb ik dat vrij snel, dus dat zou ook aan mij kunnen liggen.

De drinkbare drankjes (wie had gedacht dat ooit te moeten zeggen) fan die ik ben kon het natuurlijk niet laten deze cocktails in een glas te laten smelten om te zien hoe de cocktails zijn wanneer ze ontdooit zijn. Ze zijn vooral heel stroperig, dus niet makkelijk te drinken. Ik voegde daarna wat spa rood toe en ineens had ik eigenlijk best wel een leuk drankje. (Al zijn deze ijsjes daar natuurlijk in eerste instantie niet voor bedoeld.)

24 ice frozen cocktails   24 ice frozen cocktails

Quanta Costa?

Een mix pack kost €7,50 en een pack met maar een smaak kosten €7,25. Aan de ene kant vind ik het een trotse prijs voor 5 waterijsjes, aan de andere kant zijn het wel bijzondere ijsjes (met alcohol) en heb je tijdens een feestje een ontzettend leuke “ijsbreker”.

Zou ik dit product vaker kopen?

Ondanks dat ik een meisje ben van Instagrammable en Pinteresty drankjes, ook wanneer ik alleen ben op een dinsdagavond, vind ik dit zeker een hele leuke afwisseling op mijn drinkbare drankjes. De frozen cocktails van 24 ICE zullen dan ook wel regelmatig naast mijn geliefde raketjes en ijsblokjes in de vriezer liggen.

Ik vind deze waterijsjes vooral heel geschikt tijdens een feestje, of wat dacht je als “drankje” na de barbeque?

Heb jij al kennis gemaakt met deze frozen cocktails? Welke smaak mist wat jou betreft nog in dit rijtje? Ik zou bijvoorbeeld een Cosmopolitan of Gin Tonic ook wel zien zitten!

Like!