TRND: azijn in je drankje

Ik hoor en zie het steeds vaker; mensen die azijn drinken. Een glas azijn. Gelukkig heb ik nu ook al een paar keer gezien en gehoord dat er mensen zijn die dit niet doen. Zij houden het bij een theelepeltje in hun spa rood of prosecco. Zei je mij vorig jaar dat ik nu drankjes dronk met een scheutje azijn, dan had ik je waarschijnlijk heel vreemd aangekeken en je daarna tot mijn beste vriend gekroond. Want gekke, creatieve en toch ook wel realistische ideeën, daar hou ik ik wel van. Daarom wil ik vandaag de azijn trend eens even kort bespreken. Ik laat je drie variaties zien en ik geef je mijn mening over deze hype.

Azijn drinken schijnt goed voor je te zijn. Ik lees hier en daar mensen die appelazijn drinken om af te vallen, voor een betere huid, een betere bloedsuikerspiegel and so on. Blijkbaar een heus wondermiddel. Uiteraard dien je hier geen liters van te drinken, maar een glas per dag schijnt geen kwaad te kunnen. Heel eerlijk; ik ben er een beetje sceptisch over. Ik bedoel het blijft azijn, het is zuur en kan behoorlijk stinken. Nee, mij zul je niet zo snel betrappen met een groot glas koude azijn. Wel zou je sporen van azijn in mijn drankjes kunnen aantreffen, want hoe sceptisch ik ben, proberen wil ik het sowieso. Het triggert! Ik maakte drie drankjes met azijn en ik ben blij verrast. Niet iets voor ieder weekend, maar zo eens af en toe kan ik dit best wel drinken.

Azijn-Tonic

azijn in je drankje    azijn in je drankje
Dit drankje maak je op basis van je favoriete iets zurige, frisse tonic. (Ja, er mag ook gin bij, maar ik houd het deze keer bij alcoholvrij). Schaaf wat gember en doe dit samen met een partje limoen in de tonic. Dan mag er een theelepeltje witte wijnazijn bij met een passievrucht twist. Deze witte wijnazijn met passievrucht heb ik zo gekocht. Even roeren, flink was ijsblokjes er door heen en genieten met een rietje.

Ondanks dat ik geen azijndrinker ben, ik heb het toch liever in mijn salade, ben ik stiekem toch wel een beetje fan van deze drankjes.

Spa-Framboos

azijn in je drankje    azijn in je drankje
We houden het deze keer heel simpel, maar juist door die eenvoud is dit het perfecte drankje. Vul een glas met spa rood en voeg hier een theelepel framboosazijn aan toe. Ijsblokjes in het glas met wat verse framboosjes en klaar is je pittige spa rood!

Spa-balsamico

azijn in je drankje    azijn in je drankje
De welbekende balsamico-azijn is een gedurfde variant. Qua kleur en qua smaak wel een krachtpatser, maar dat maakt dit drankje wel weer leuk. Ga voor een prosecco of blijf bij je spa rood. Voeg een klein theelepeltje balsamico-azijn toe, wat gehalveerde aardbeien en een blaadje basilicum. Je waant je even in Bella Italia. Pas trouwens wel op, door de kleur lijkt dit drankje verdacht veel op cola!

Ondanks dat ik geen azijndrinker ben, ik heb het toch liever in mijn salade, ben ik stiekem toch wel een beetje fan van deze drankjes. Het is zeker een ijsbreker of goed gespreksonderwerp tijdens een borrel of etentje.

Drink jij wel eens azijn?

Like!